Η Γέννηση του Σύμπαντος

Posted on

i-gennisi-tou-simpantos

Μετά από πολλούς υπολογισμούς και πειράματα σε εργαστήρια φυσικής, πιστεύεται ότι στην αρχή του χρόνου, το σύμπαν ήταν μικροσκοπικό σε μέγεθος και περιείχε μια τεράστια ποσότητα ενέργειας.

Την αυγή του χρόνου δεν υπήρχε γαλαξία, κανένα αστέρι, ούτε πλανήτης, ούτε άτομο, ούτε αέριο, τίποτα. Το σύνολο του σύμπαντος ήταν σε έναν όγκο δισεκατομμύρια φορές μικρότερο από ένα άτομο, πολύ ζεστό και υπερβολικά πυκνό και που περιείχε μόνο ενέργεια. Πρέπει να φαινόταν σαν ένα είδος φωτός, αλλά η ενέργεια του ήταν τόσο υψηλή που θα σκότωνε τον καθένα σε ένα δευτερόλεπτο, όπως οι ακτίνες γάμμα αλλά πιο έντονη.

Στην πραγματικότητα, όλη αυτή η ενέργεια χρειαζόταν επειδή γέννησε όλα τα άτομα, όλο το θέμα και επομένως όλα τα αστέρια και τους γαλαξίες που παρατηρούμε σήμερα στο σύμπαν.

Στην αρχή, λοιπόν, ξαφνικά, πιστεύεται ότι υπήρξε μια έκρηξη ενέργειας, όπως ένα μεγαλύτερο κύμα από τους άλλους. Γέννησε το σύμπαν μας κατά τη διάρκεια ενός φαινομένου που μοιάζει με έκρηξη και ονομάζεται Μεγάλη Έκρηξη. Αυτή η ενέργεια ήταν τόσο σημαντική που δημιούργησε το υλικό που γέννησε το σύμπαν!

Αρχικά υπήρχαν μόνο στοιχειώδη σωματίδια. Με την πάροδο του χρόνου, συνδυάστηκαν αργά για να σχηματίσουν τα πρώτα άτομα και μόρια.

Για μερικές εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια, το σύμπαν δεν ήταν σκοτεινό, αλλά μάλλον φωτεινό λόγω της πανταχού παρουσίας ενέργειας. Στη συνέχεια, όταν ήταν αρκετά μεγάλο και κρύο, έγινε διαφανές όπως σήμερα. Αλλά στην αρχή δεν υπήρχαν αστέρια ή γαλαξίες ακόμα.

Στη συνέχεια, τα πρώτα άτομα και μόρια που συσχετίζονται με τη δημιουργία σύννεφων αερίου έδωσαν τη γέννηση στα αστέρια. Τα αστέρια συγκεντρώθηκαν για να σχηματίσουν τους γαλαξίες.

Μετά από 10 δισεκατομμύρια χρόνια, ο Ήλιος γεννήθηκε σε ένα νέφος αερίου σε έναν από αυτούς τους γαλαξίες, τον Γαλαξία. Η Γη, η Σελήνη και άλλοι πλανήτες που σχηματίστηκαν στη συνέχεια και όταν η Γη ήταν αρκετά κρύα, περίπου 800.000 χρόνια αργότερα, η ζωή αναπτύχθηκε εκεί. Χρειάστηκαν περίπου 4 δισεκατομμύρια χρόνια για να εμφανιστεί ο άνθρωπος, τότε μια μέρα γεννήθηκαν οι γονείς σου και εδώ είσαι! Έτσι, από την αρχή του σύμπαντος έχει περάσει περίπου 14 δισεκατομμύρια χρόνια.

11 thoughts on “Η Γέννηση του Σύμπαντος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *