Ζωδιακά Σημεία και Αστρολογία

Posted on

Όταν παρατηρείτε τον ουρανό για αρκετούς μήνες, θα δείτε ότι οι πλανήτες εξελίσσονται αργά μέσα από τα αστέρια. Οι πρώην παρατηρητές έχουν παρατηρήσει ότι μέσα σε λίγα χρόνια, οι πλανήτες πάντοτε περνούσαν από τους ίδιους αστερισμούς και ότι ο Ήλιος ακολουθούσε την ίδια πορεία. Αυτοί οι αστερισμοί έγιναν τα 12 ζώδια που χρησιμοποιούν οι αστρολόγοι, άνθρωποι που πιστεύουν ότι μπορούν να προβλέψουν το μέλλον.

Αυτοί οι 12 αστερισμοί τις γνωρίζετε πιθανώς. Είναι εντάξει: Υδροχόος, Ιχθείς, Κριός, Ταύρος, Δίδυμος, Καρκίνος, Λέων, Παρθένος, Ζυγός, Σκορπιός, Τοξότης και Αιγόκερως. Οι αστρονόμοι καταμετρούν 13 με το σερπεντίνη (Ophiuchus στα Λατινικά)!

Μερικοί άνθρωποι συγχέουν τους αστρολόγους με τους αστρονόμους, αλλά αυτά είναι δύο τελείως διαφορετικά επαγγέλματα. Ο αστρονόμος είναι ερευνητής, επιστήμονας που κάνει αστρονομία. Σπούδασε για πολλά χρόνια τα μαθηματικά, την οπτική, τη φυσική, την εξέλιξη των αστεριών, των πλανητών και των γαλαξιών. Ο αστρολόγος δεν χρειάζεται να γνωρίζει όλα αυτά τα υλικά για να προβλέψει το μέλλον και συνήθως δεν γνωρίζει τίποτα για την αστρονομία.

Στην πραγματικότητα οι αστρολόγοι πιστεύουν ότι οι αστερισμοί και οι πλανήτες μπορούν να μας επηρεάσουν. Πιστεύουν ότι η μετακίνηση των πλανητών είναι ένα κρυφό μήνυμα που μπορούν να μεταφραστούν σε περίεργους υπολογισμούς. Αν η Σελήνη κρύβει τον Ταύρο για παράδειγμα, θα πει ότι δεν πρέπει να φύγεις αύριο γιατί μπορεί να έχεις ατύχημα κλπ. Αλλά αυτό που λένε είναι εντελώς λάθος! Επειδή γνωρίζετε πολύ καλά ότι αν δώσετε προσοχή και αν είστε προσεκτικοί, κατ ‘αρχήν δεν θα έχετε κάποιο ατύχημα! Όλες οι ιδέες και οι υπολογισμοί των αστρολόγων είναι λάθος και δεν πρέπει ποτέ να πιστεύετε στα ωροσκόπια που δημοσιεύονται στις εφημερίδες ή ακούγονται στο ραδιόφωνο ή την τηλεόραση. Στην πραγματικότητα αυτοί οι άνθρωποι θέλουν να κερδίσουν εύκολα χρήματα γράφοντας ωροσκόπια, και συχνά είναι ακόμη και ένας υπολογιστής που λειτουργεί για αυτούς!

Οι αστρολόγοι δεν ενδιαφέρονται πραγματικά για το μέλλον σας, αλλά μερικοί θα προσπαθήσουν να σας πείσουν ότι μπορούν επίσης να σας επουλωθούν αν είστε άρρωστοι. Και εδώ, μόνο ένας πραγματικός γιατρός θα σας περιποιηθεί πραγματικά.
Για 5000 χρόνια κανείς δεν κατάφερε ποτέ να αποδείξει ότι αυτό που οι αστρολόγοι είπαν ήταν αλήθεια! Και όταν κάνουν ένα λάθος, πάντοτε λένε ότι δεν είναι δικό τους λάθος και είναι ο ουρανός που έχει αλλάξει τα πράγματα, οι πλανήτες έχουν μετακινηθεί και ούτω καθεξής. Έχουν πάντα μια δικαιολογία ξεχνούν την αστρολογία και επιστρέφουν στην αστρονομία, τη μόνη αληθινή επιστήμη που μελετά τον ουρανό και τα αστέρια.

zodiaka-simia-astrologia

11 thoughts on “Ζωδιακά Σημεία και Αστρολογία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *